KTTK Pingouin

contact
24/02/2013
In memoriam Chris Tyskens

Gisteren kregen we het droevige nieuws dat Chris, onze goede vriend en ploegmaat, net voordien overleden was. Chris was nog steeds een gewaardeerd lid van onze vereniging, maar werd voor de aanvang van het huidige seizoen getroffen door een slepende ziekte, waardoor hij niet meer aan spelen toekwam. Een bijkomende acute longontsteking werd hem gisteren fataal.

Chris was al een oudgediende binnen onze club. Zijn eerste optreden in ons midden dateerde al van het seizoen 1983-1984.

Sportief gezien was onze Chris voor menige tegenstander een zeer taaie brok. Met zijn gevreesde antitop, gekoppeld aan een flinke portie doorzettingsvermogen en ook het nodige speldoorzicht, wist hij de aanvalslust van vele gereputeerde tegenspelers vakkundig aan banden te leggen. Als het al eens wat moeilijker ging, kon hij zijn frustraties tegenover zichzelf wel eens laten horen. Voor zijn tegenstanders was hij evenwel altijd uiterst correct.

Chris was zonder twijfel ook een zeer kleurrijke figuur binnen onze vereniging en het Vlaams-Brabantse tafeltennis. Wie hem voor het eerst ontmoette, was vaak in eerste instantie onder de indruk en gefascineerd door zijn lange wapperende manen en dito baard. Al snel kon je met hem beginnen te filosoferen en als je dan ook nog vernam dat hij godsdienstleraar was, dan was hij meteen ook in je geheugen gegrift. Door zijn diepe maar warme stem werd het al snel duidelijk dat er onder de ruwe bast een groot gouden hart verscholen zat. Grote bewondering voor zijn steeds positieve denken, altijd klaar voor een goede portie humor en ook steeds opkomend voor de zwakkere figuren.

Met het heengaan van Chris verlies ik persoonlijk een goede vriend, en, als voorzitter van de vereniging, ook een trouwe medewerker. Zo was hij bijvoorbeeld al geruime tijd de vakkundige leider van het bakkersteam tijdens onze jaarlijkse BBQ. Chris was altijd bereid om een helpende hand toe te steken voor zijn en ons aller KTTK Pingouin Leuven. Onze wederzijdse verstandhouding was hierbij erg groot. Een kort telefoontje of zelfs een vragende blik waren al ruim voldoende om te kunnen rekenen op zijn gewaardeerde medewerking.

Bij deze wens ik dan ook, zowel persoonlijk als namens onze vereniging, mijn diepste medeleven te betuigen aan zijn echtgenote Ria en zijn kinderen.

Chris had eigenlijk al enkele weken geleden afscheid genomen van wie hem dierbaar was, via een gedicht. Het circuleerde inmiddels al meermaals via mail binnen onze Leuvense Pingouin-kolonie, maar het is werkelijk een literair pareltje en daarom wil ik het graag nog even opnieuw citeren. Vooral ook voor Chris zijn talrijke vrienden uit onze andere Vlaams-Brabantse clubs, die het bericht van zijn heengaan zullen vernemen via dit bericht.

Alle mooie mensen sterven, dŽanderen niet
Dat heet dan verdriet

De dijk is doorgebroken
De zee heeft land geroken
Mijn haven ligt in het verschiet
Komaan mijn lichtmatrozen
Zing me een vrolijk lied
Zodat ik veilig aan kan meren
Waar de maan de golven gebiedt

Een waardig afscheid vanwege een buitengewone mens...

Francois Overloop

Reacties
door Thysen Pieter, 26/02/2013
Mijn diepste medeleven aan de familie en de club. De pingpong zal niet meer hetzelfde zijn zonder Chris...
door Vandenschrik, 28/02/2013
Bij deze wens ik dan ook, zowel persoonlijk als namens onze vereniging TTC Smash Overijse, mijn diepste medeleven te betuigen aan zijn familie en de leden van KTT Pingouin. Van mijn wedstrijden tegen Chris, Ik heb altijd een uitstekend geheugen. Paul
door Craninckx Herman, 05/03/2013
Mijn innige deelneming aan de club en de familie bij dit verlies. Ik heb als lid van TTV Blauwput nooit tegen Chris gespeeld maar ik zag hem vaak tegen andere ploegen aantreden en ook bij ons in Kessel-Lo.En ja, hij had een echt doorzettings- vermogen maar had steeds respect voor de tegenstrever, een voorbeeld voor de jeugd.
Je kan niet meer reageren op dit artikel.